Gyakran ismételt kérdések

Ezen a listán gyűjtöttem össze Ügyfeleim által leggyakrabban feltett kérdéseket, és válaszokat rá.

K: Hol található a szerviz? (Facebookon: "ez hol van")
V: Tahitótfalu, Kossuth Lajos u. 20. (Helyieknek: Önkormányzat utcája, a volt kocsma) Bejárat az épület melletti zöld  kapun, amin a cégtábla is van. Személyes készülék átadás / átvétel kizárólag előzetes telefonos időpontegyeztetés szerint történik. 
(A kaputól balra, illetve jobbra található ajtók nem a szervizhez tartoznak, kérjük szervizügyben ne zavarja az ott lakókat, illetve az ott folyó munkát!)

K: Hogyan történik a munkafelvétel / kiszállás?
V: Történhet telefonon a 06 30 639-0681 telefonszámon előzetes időpontegyeztetés alapján, illetve a munkafelvétel felületen kitöltött űrlap segítségével. Ezt követően 24 órán belül fel fogom hívni, és egyeztetünk egy időpontot. Kisgép, illetve szórakoztató elektronikai termék munkafelvétele a szervizben történik (kivéve TV) előre egyeztetett időpontban, vagy beszállítás kérhető az adott településre vonatkozó szállítási díj ellenében (lásd: Díjtáblázat, .Szolgáltatási terület) .

K: Bankkártyával lehet fizetni a szolgáltatásért? 
V:  Igen.

K: Utólagosan banki átutalással lehet fizetni a szolgáltatásért?
V: Ezzel a fizetési móddal kapcsolatos eddigi rossz tapasztalatok miatt sajnos nem. A legtöbb  banknál elérhető egy mobilalkalmazás, amivel azonnali átutalás kezdeményezhető. Ha ilyen alkalmazás rendelkezésre áll, akkor a javítás végeztével átutalással is teljesíthető a fizetés.

K: Nem veszi fel senki a telefont, vagy nem kapcsolható a telefonszám. Miért?
V: A megadott munkafelvételi telefonszám munkanapokon 8-18 óráig hívható. Ez nem kőbe vésett szabály, de ez időn kívül valószínűleg "nem kapcsolható" jelzést kap, vagy nem lesz válasz. Munkaidőn kívül javaslom az online munkafelvétel lehetőségét.
Miután egyedül viszem a szervizt, ezért előfordulhat, hogy nem tudom felvenni a telefont, pl. ha pont egy címen vagyok kint. Ilyen esetben szintén az online munkafelvételt javaslom. Amennyiben nem rejtett számról hív, igyekszem mihamarabb visszahívni!

K: Házhoz kiszállással történik a javítás, vagy oda kell vinni a készüléket?
V: Nagygépek esetében a munkát törekszem a helyszínen elvégezni. Kisgépek, és szórakoztató elektronikai eszközök esetében (kivéve TV) a szervizbe kell hozni a készüléket nyitvatartási időn belül (lásd: kezdőlap), vagy beszállítás kérhető az adott településre vonatkozó szállítási díj ellenében (lásd: Díjtáblázat, .Szolgáltatási terület).

K: Helyben lesz javítva a készülék, vagy el kell vinni?
V: A hiba jellegétől függ. A munkát törekszem a helyszínen elvégezni.

K: Mennyi a kiszállási díj?
V: Az alapdíj (egyszeri kiszállás + hibamegállapítás) mértékét a díjtáblázat tartalmazza. Településenként változó. 

K: Érdemes ezt a készüléket még javítani?
V: Jelen gazdasági helyzetben a legtöbb javítás gazdaságosnak minősül. Környezetünk védelme érdekében mindenképp szükségszerű a javítást előtérbe helyezni egy új készülék vásárlásával szemben, hogy a Földön egyre jobban tornyosuló elekronikai hulladékot lehetőség szerint ne fokozzuk tovább. Viszont az anyagi kérdések megítélése mindenki számára szubjektív. Mérlegelni kell azt is, hogy a készülék milyen régi, milyen állapotben van (csak ránézésre: rozsda, szennyeződés), és mennyire vagyunk az adott típussal megelégedve. Az a tapasztalat, hogy ha a vállalási ár nem több, mint egy hasonló kategóriás új készülék vételárának a fele, ügyfeleim legtöbbször megrendelik a javítást. Bizonyos kisgépek esetében (botmixer, kézimixer, hajszárító, és hasonlók) a javítás leggtöbbször gazdaságtalan, különösen akor, ha a készülék szerkezete roncsolás nélkül nem megbontható. Utóbbi eset átvételkor szemrevételezéssel megállapítható.

K: Garanciális javítást is vállal? (gyártói jótállási időn belüli javítás)
V: A szerviz márkafüggetlen, így garanciális munkákat nem tudok vállalni. EZ NEM AZONOS AZ ELVÉGZETT MUNKÁRA VONATKOZÓ JÓTÁLLÁSSAL! (lásd: következő pont)

K: Van garancia a javításra? Mennyi?
V: A Fogyasztóvédelmi Törvény vonatkozó rendelkezései szerint a vállalási ártól (alapdíj + munkadíj + alkatrész ára) függ. 10.000 Ft alatti javításokra jótállási kötelezettség nincs. 10.000 Ft-ot elérő, de 20.000 Ft-ot meg nem haladó munka esetén 3 hónap, 20.000 Ft-ot meghaladó munka esetén 6 hónap.
Továbbá jótállás nem vállalható:
idegen tárgy eltávolítása esetén
tisztítási munkákra
korrózióra
ha a készüléket nem a rendeltetésének megfelelően használják (pl. háztartási mosógép mosodában, mosogatógép kocsmában, stb.) Részletek az ÁSZF-ben

K: Új készülék beüzemelését vállalja?
V: Igen. Feltétele, hogy a készülék számára kialakított víz, áramellátás a vonatkozó szabványoknak megfelelő legyen. Bojler falra történő felszerelését nem vállalom, kivéve, ha már volt ott egy azonos típusú készülék (pl. Hajdu helyére Hajdu, Ariston helyére Ariston, amennyiben az új készülék űrtartalma nem nagyobba réginél).

K: Facebook oldala van a szerviznek?
V: Igen, https://www.facebook.com/szigszer Kérem, kapcsolatfelvételre használja inkább a telefonos elérhetőséget (06 30 639-0681), vagy az online munkafelvételt! Facebookon, Viberen, való megkeresések csak másodlagos prioritásúak, célba érésük nem garantált.

K: Számlaképes a szolgáltatás?

V: Természetesen, de számlázni kizárólag természetes személynek tudok (2022. szep. 1-től érvényes adóügyi módosítások miatt).

K: Ez a számlás ára a javításnak?
V: Ez nem kérdés, itt csak számlás ár létezik!